9 Eylül 2008 Salı

Milföy ile tavuk etli börek

Malzeme:
Milföy hamuru
İçi:
400 gr tavuk eti, 2 adet domates, 2 baş kuru soğan, 2 çorba kaşığı sıvı yağa, karabiber, kekik, tuz.
Tavuk eti kuşbaşı kesilir ve yağda kavrulur; kıyılmış kuru soğan ve doğranmış domatesler ilave edilir. Karabiber, kekik ve tuz eklenir. Karışımın üzerine 1 su
bardağı sıcak su döküp yaklaşık 20 dakika hafif ateşte kaynamaya ve koyulaşmaya bırakılır. Kare şeklindeki milföy hamurlarının ortasına tavuk etli içten koyup hamuru üçgen şekilde katlayıp kenarları bastırılır. Isıtılmış fırında kızarana kadar fırınlanırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder