10 Eylül 2010 Cuma

Fırın Makarna

Misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz çok özel ve leziz bir yemek.
Malzeme:
350 gr delikli makarna, 50 gr margarin
Sosu için:
50 gr margarin, 50 gr un(3,5 çorba kaşığı), 0,5 lt süt, karabiber, tuz
İçine ve üstüne:
3 adet yumurta, 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Makarna tuz eklenmiş kaynar suda haşlanır. Hazır olduğunda süzülerek margarin karıştırılır.
Ayrı bir kapta yağ eritilit ve un kavrulur, azar azar süt ilavesi ile sos muhallebi kıvamında pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Sos makarnayla iyice karıştırılır.
Yumurtalar çırpılır ve kaşar peynirinin yarısı eklenerek ikiye ayırılır. Yağlanıp unlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısı boşaltılır ve üzerine yumurta peynir


karışımı gezdirilir. Kalan makarna ile üstü kapatılarak diğer yumurta peynir karışım eklenir. Kalan kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve 200 derecede fırınlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder