10 Eylül 2010 Cuma

Patates Çorbası

Malzeme:

4 adet iri sarı patates, 1 adet kuru soğan, 1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber, limon suyu, 3-4 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
Yapılışı:
Patatesler yıkanıp kabukları soyulduktan sonra kesme tahtasında küçük küçük doğranır. Soğan rendelenir ve yağda öldürülür, un eklenerek kokusu çıkana kadar  kavurulur. Karıştırarak su eklenir ve kaynamaya başladığında patatesler eklenir. Patatesler piştiğinde blender ile ezilirler(veya çorba kevgirden geçirilir), karabiber, tuz eklenir. Ateşten alırken limon suyu ilave edilir. Kıvamı isteğe göre ayralanır bu çorbanın, yani su miktarı bu yüzden belirtilmedi.


Çok ama çok sade ve leziz bir çorba. Yanında ekmek kıtırı ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder