2 Ekim 2010 Cumartesi

Kakaolu fındıklı küçük keklerim

Uzun zamandır defterimde olan,  hiç şaşmayan bir tarifi paylaşmak istedim. Nereden geçti elime, hatırlayamadım, sadece keşke bir yere not etseydim diye düşündüm, teşekkür etmek için...

Malzemesi:

2 adet yumurta,

4 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao (eğer kakaolu yapılmayacaksa 7 fincan un)
1 tatlı kaşığından az karbonat / veya kabartma tozu

iri kıyılmış fındık içi

Yapılışı:
yumurtalar şeker ile çırpılır, sıvı yağı, yoğurt, karbonat eklenir ve kakao ile birlikte elekten geçirilmiş olan un azar azar ilave edilerek düşük devirde karıştırılır; kırılmış fınfık içi eklenip kaşık yardımı ile sadece hamura karışması sağlanır. kağıt kek kalıplarına veya mufin kaplarına paylaştırılarak(her kalıbın yarısı kadar) 190 derecede fırınlanır.
not:
bu küçük kekler arzuya göre kakaolu, fındıklı, vanilyalı, çikolata damlalı, limonlu, cevizli, kuru üzümlü, meyve parçalı, veya marmelatlı olarak da istenen malzemelerden biri veya birkaçı ile hazırlanabilirler. kakao kullanılmadığında 7 fincan un eklenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder