27 Ekim 2010 Çarşamba

Poğaça

Kahvaltıda mayalı poğaça için sabah erkenden hamur tutulmalı veya gün içerisinde hazırlayıp çay saatine yetiştirilebilir.  Poğaça, börek ve buna benzer hamur işlerinin tarifleri malzemeleri dolayısıyla birbirinden farklılar. Bana gelince, deneme yanılma metodu ile damak tadımıza uyan tarifleri benimserim. Bu tarif de hem miktar hem de lezzet olarak seçtiklerimden bir tanesi.
İç malzemesi olarak peynir, zeytin, sosis, patates kullanabilir.

1 paket çabuk maya (veya 2 çorba kaşığı pak maya) 1 tatlı kaşığı şeker ve 0,5 su bardağı ılık su ile biraz un ilavesi ile eritilir.  Kabardığında 1 yumurta, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı yoğurt , 0,5 su bardağı çiçek yağ  ve un  eklenerek yumuşak bir hamur tutulur. 1 saat kabarmaya bırakılan hamur süre sonunda dilenen şekilde dilenen iç malzemesi ile hazırlanır ve yağlanmış fırın tepsisinde bir miktar daha bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder