7 Kasım 2010 Pazar

Toster lokma

Diyette de olsanız  kahvaltıda hamur işi yemek isteyebilirsiniz. Bildiğiniz, bol yağda kızarmış lokma, börek, çatal veya her ne ad verildiyse.
Bizim evde, çok sık olmasa da ara sıra yapılır bu hamur işi. Değişik bir usul ile yapılır. Kızartmak yok, hatta yağ hiç yok. Tosterde  kızartılan lokmanın  hamuru 2 yumurta, yoğurt, un ve biraz karbonat ve tuz ilavesi ile kek kıvamında hazırlanır. Yemek kaşığı yardımı ile tosterin bölmelerine doldurulur ve kapak kapatılarak pişmeye bırakılır.  Bugün yaptığım lokmalar sade; kaşar veya beyaz peynirli,  zeytinli veya marmelatlı da yapılabilir. İç dolgusu kullanılacağı zaman tosterin bölmesine biraz hamur dökülür, üstüne içten konulur ve biraz daha hamur ile kapatılır.  Kızartmanın ağırlığı yok,  afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder