25 Eylül 2011 Pazar

Fırın güveç

Güveç pişirmeyi hep istemişimdir. Bu konuda çok da deneyimli olmadığımın farkındayım. Fırın yemekleri hoşuma gitmiştir, özellikle yağ oranı minimumda kalanlar.  Güvecin farklı tadı ise muhteviyatında kalır.
Karışık sebze güveçleri(türlü), gerçekten karışık ve bana göre tatsız.  Daha sade, malzemesi sınırlı olanlar daha bir lezzetli gelir. Tabi ki tercihler söz konusu. 
Mantarlı pilavın üzerine patates kapatıp pişirmeyi denedim, ve sonuç böyle.
Tarife gelince;
soğan kavrulur, pirinç, baharatlar ve haşlanıp doğranmış mantar eklenir, güveçlere doldurulur.
Birkaç patates haşlanır, rende kaşar peyniri, tuz, karabiber, az yoğurt eklenir ve güveçlerin üstüne yayılır.
Orta ısıdaki fırında üzeri pembeleşene kadar kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder