Bu Blogda Ara

23 Mart 2012 Cuma

Sürpriz Çikolatalı Kağıtlı Kek

Çikolatanın dayanılmaz cazibesine kapılıp gidiyor içimizdeki çocuk, gerçekten de dayanılmaz!.. Sade haliyle, dondurmada, kurabiye ve pastada, gofret ve dolgulu bonbonlarda illla ki çikolata olsun isteriz. Burnuna çikolatalı krema bulaşmamış var mı, tencere dibini sıyırmayan?.. Çikolatasız bir çocukluk kabus olmalı... Çeşitler öyle çoğalmış ki çikolata ürünlerin, standın önünde dakikalarca karar vermeye uğraşıyor insan; şundan mı, bundan mı, fıstıklısı, bademlisi, bitter mi, tablet, çubuk, hangisi olsun? Bayramlarda bu karar anı uzayıp gider, ikramlık ziyafet arar gönül. Çocukluğun siyah beyaz zamanlarında madlen çikolata bayramlık olurdu, dolgulu çikolata bonbonları ise misafirini bekleyen tatlı sürprizler. Tabi ki kutuyu önce ben bulmadıysam.

Çikolatanın psikoloji üzerindeki etkisinden bahsetmek değil niyetim, lakin bir parça çikolatanın damakta erimesi kadar duygusal sarsıntıya uğratan bir atıştırmalık yok bana göre.

Sürpriz çikolatalı kağıtlı kek tarifine gelince; basit, sıradan bir kek tarifi gibi görünse de baştan çıkarıcı bir tadı var, üstelik yapılışı kolay. Eğlence gibi yani...




Malzemeler:

2 adet yumurta, 4 kahve fincanı şeker, 2 kahve fincanı sıvı yağı, 3 kahve fincanı yoğurt, 6 kahve fincanı elenmiş un, kabartma tozu veya karbonat, 1 kahve fincanı kakao, limon(portakal) kabuğu rendesi

İçine:

2 adet tablet çikolata(büyük)

Üstüne:

1 adet tablet çikolata, krema

Yapılışı:

Kek hamuru hazırlanır. Sırasıyla: yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt, un kakao karışımı ve kabartıcı ile limon kabuğu rendesi. Kağıtlara az bir miktar kek hamurundan koyup üstüne bir parça çikolata bırakıp üstü yine hamur ile kapatılır. 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir(kürdan ile kontrol edilir).

Glazür için krema ısıtılır(kaynatmadan) ve içine çikolata parçaları atılır, (istenirse kakao ilave edilebilir, bazen ise tereyağı da katılabilir) ve eridikten sonra soğumuş olan keklerin üzerinde gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder