Basit, basit olduğu kadar lezzetli, istenen iç ile hazırlanan bir börek:
Malzemesi:
1 kg yufka, 6 yemek kaşığı yoğurt, 6 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yumurta, tuz, karabiber, susam, çörekotu
İçine:
Patatesli iç: 5-6 patates, 1 kuru soğan(irice), tuz, karabiber, maydanoz, istenirse 1 kaşık domates püresi
Kıymalı iç: 300 gr kıyma, 4-5 büyük kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, füme kırmızı biber,
Ispanaklı iç: ıspanak, beyaz peynir, 1-2 yumurta
Hazırlanışı:
Yufkanın yarısına yoğurtlu-yağlı karışımdan sürülür, ikiye katlanır. Üstüne hazırlanan içten dağıtıp geniş kısmından başlanarak rulo olarak sarılır. Her rulo eşit büyüklükte kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan yufkalarla aynı işlem tekrarlanır.
Kalan yoğurtlu-yağlı karışıma 1 yumurta eklenip iyice çırpılır, böreğin üstüne sürülür. Susam, çörekotu ile renklendirilir. 170-180 derecede kızarmaya bırakılır.
Blogun hayirli olsun bende beklerim bloguma
YanıtlaSilUyenim
Sevgiler