Bu Blogda Ara

23 Nisan 2012 Pazartesi

Hazır yufka ile börek

Basit, basit olduğu kadar lezzetli,  istenen iç ile hazırlanan bir börek:


Malzemesi:
1 kg yufka, 6 yemek kaşığı yoğurt, 6 yemek kaşığı sıvı yağı,  1 yumurta,  tuz, karabiber, susam, çörekotu

İçine:
Patatesli iç: 5-6 patates, 1 kuru soğan(irice), tuz, karabiber, maydanoz, istenirse 1 kaşık domates püresi

Kıymalı iç: 300 gr kıyma, 4-5 büyük kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, füme kırmızı biber,

Ispanaklı iç: ıspanak, beyaz peynir, 1-2 yumurta

Hazırlanışı:
Yufkanın yarısına yoğurtlu-yağlı karışımdan sürülür, ikiye katlanır. Üstüne hazırlanan içten dağıtıp geniş kısmından başlanarak rulo olarak sarılır. Her rulo eşit büyüklükte kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan yufkalarla aynı işlem tekrarlanır.

Kalan yoğurtlu-yağlı karışıma 1 yumurta eklenip iyice çırpılır, böreğin üstüne sürülür. Susam, çörekotu ile renklendirilir.  170-180 derecede kızarmaya bırakılır.

1 yorum: