Malzeme: 1-2 avuç yeşil fasulye, 1 kuru soğan, 1 havuç, 3 yemek kaşığı pirinç, tuz, karabiber, az tereyağı veya sıvı yağı
Terbiyesi: 1 yumurta, 2-3 kaşık yoğurt
Fasulyeler küçük doğranır, havuç ve kuru soğan küçük kesilir, hepsi tuz eklenmiş kaynar suyun içine atılır. Haşlanırken, tat vermesi için, az miktarda yağ eklenir. Sebzeler yumuşadığında yıkanıp süzülmüş pirinç eklenerek pişmeye bırakılır. Çorba ocaktan alınır ve terbiyesi hazırlanır. 1 yumurta yoğurt ile birlikte çırpılır, sos kabında, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi gibi kısa süre pişirilir. Kaynamaya başlamadan koyulaşmış olan terbiyeye çorba suyundan ilave edilerek akışkan hal alması sağlanır(kesilmemesine dikkat ederek sürekli karıştırılır). Karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder