Güneş tepedeyken, deniz kıyısına henüz konuşlanmamışsa insan yeme içme bir yük gibi gelir. Bu yüzden hafif yiyecekler düşünür, hani yedikçe ağırlaşmadan yiyesi gelir. Mevsimi de şimdi, biberin, domatesin; lakin mevsimler de şaştı ya... Nitekim dondurucuda doğranmış biber, konservede soyulmuş, doğranmış domates var ise her mevsim yenebilecek bir yemek çıkar ortaya. İster et yanına, ister peynir çeşitleri, isterse tek başına bir atıştırmalık.
Biber Borani
Yarım bardaktan az zeytinyağı, 3-4 adet kuru soğan, 4 adet dolma biberi, 10 adet domates, 1,5 su bardağı pirinç, tuz, 2 su bardağı sıcak su.
Soğanlar küçük doğranır ve zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulmaya bırakılır. Temizlenip doğranan biberler eklenir, onlar da yumuşayınca küçük küçük kesilmiş domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu çekince yıkanıp süzdürülmüş olan pirinç, tuz ve sıcak su eklenir. Kapalı olarak hafif ateşte suyu çektirilerek pişmeye bırakıp sonra demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder