10 Haziran 2012 Pazar

Yayla kabağı dolması

Kabak dolması için yayla kabağının çok doğru bir seçim olduğu kesin.  Dolmalar, etli veya zeytinyağlılar atıştırmalık sınıfında kalmalı, fikrimce. 
Ekmeklerim ise yarına kalacak, şüphesiz...


Malzemesi:
5-6 adet  yayla kabağı
2 kuru soğan
150-200 gr tavuk eti-iri kıyılmış
yarım bardak pirinç
ince kıyılmış dereotu,  maydanoz, tuz, karabiber
bir kaşık  biber salçası, zeytinyağı

Kabaklar yıkanıp içleri oyulur. Soğanlar rendelenir, suyu sıkılıp, pirinç, kıyma ve baharatlarla karıştırılır. İçleri tuzlanıp bekleyen kabaklara iç doldurulur, önce domates parçası sonra kendi kapağı ile kapatılarak  tencereye yerleştirilir.  Az zeytinyağında sulandırılan biber salçası hafif ateşte kavrulur, biraz daha su ve tuz ilavesi ile kabakların pişeceği sos hazırlanır. Kabak dolmaları sosun içersinde, kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Not: Kabuğu oldukça sertti bu yüzden aralıklı soydum, aslında soyulmasa da olur. İçini mücver için ayırmadım çünkü biraz fazla çekirdekliydi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder