Krep için:3 yumurta, 1,5 su bardağı su, 1 tutam karbonat ve tuz, boza kıvamına gelecek kadar un
İç:350 gr ince doğranıp haşlanmış mantar, 1 soğan, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ3/4 su bardağı pirinç, tuz, karabiber
Üstüne: 1 su bardağı mantarın haşlandığı su, 1 su bardağı süt, 2-3 yumurta, az kaşar peyniri
Yumurtalar çırpılır, su, bir tutam karbonat, tuz ve boza kıvamına gelecek kadar un karıştırılarak krep hamuru hazırlanır. Teflon tavada 7-8 adet krep kızartılır. Diğer yandan ince kıyılmış soğan zeytinyağında kavrulmaya bırakılır. Ardından dilimlenmiş mantarlar, son olarak da yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir. Bir müddet kavrulan pirinç, mantar ve soğan karışımına tuz, karabiber ve 1,5 su bardağı su ilave edilir, hafif ateşte pişirilir. Kreplerin her birine içten koyup sarma yapılır yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Üstüne Mantarların haşlama suyundan 1 su bardağı sıcak su ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, 220 derecede, üstü kızarana kadar pişirilir. Ayrı bir kasede 2-3 yumurta 1 su bardağı süt ile çırpılır ve kreplerin üstüne dökülüp 10 dk daha fırınlanır.
Herşey bir yana, bu sıcaklar insanı eritir. Güneş kararlı bir şekilde İstanbul'u kavuruyor ve yağmur hala tatlı bir hayal. Memnuniyetsizlik etmiyorum; yaz mevsimi
hakkını veriyor. Bana mı öyle geliyor, yoksa gerçekten mi, günler inanılmaz bir hızla hayatımızdan geçip gidiyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder