6 Ağustos 2012 Pazartesi

Mantarlı sarma

Oldukça eski yemek kitabımdan lezzetli bir tarifi denedim bugün, afiyet olsun...

Krep için:3 yumurta, 1,5 su bardağı su, 1 tutam karbonat ve tuz, boza kıvamına gelecek kadar un
İç:350 gr ince doğranıp haşlanmış mantar, 1 soğan, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ3/4 su bardağı pirinç, tuz, karabiber
Üstüne: 1 su bardağı mantarın haşlandığı su, 1 su bardağı süt, 2-3 yumurta, az kaşar peyniri

Yumurtalar çırpılır, su, bir tutam karbonat, tuz ve boza kıvamına gelecek kadar un karıştırılarak krep hamuru hazırlanır. Teflon tavada 7-8 adet krep kızartılır. Diğer  yandan  ince kıyılmış soğan zeytinyağında kavrulmaya bırakılır. Ardından dilimlenmiş mantarlar, son olarak da yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir. Bir müddet kavrulan  pirinç, mantar ve soğan karışımına tuz, karabiber ve 1,5 su bardağı su ilave edilir, hafif ateşte pişirilir. Kreplerin her birine içten koyup sarma yapılır yağlanmış fırın  kabına yerleştirilir. Üstüne Mantarların haşlama suyundan 1 su bardağı sıcak su ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, 220 derecede, üstü kızarana kadar pişirilir.  Ayrı bir kasede 2-3 yumurta 1 su bardağı süt ile çırpılır ve kreplerin üstüne dökülüp 10 dk daha fırınlanır.



 
Herşey bir yana, bu sıcaklar insanı eritir. Güneş kararlı bir şekilde İstanbul'u kavuruyor ve yağmur hala tatlı bir hayal.   Memnuniyetsizlik etmiyorum; yaz mevsimi
hakkını veriyor. Bana mı öyle geliyor, yoksa  gerçekten  mi,  günler inanılmaz bir hızla hayatımızdan geçip gidiyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder