Bu Blogda Ara

25 Kasım 2012 Pazar

Hayal et ve Yap...

Her gün yeni bir başlangıç ve İnsan bu gerçeği görebildiğinde, onu mümkün kılabilecek güce sahip.  Bunaltan sıradanlığa rağmen, koşullara, zamana ve diğer insanlara rağmen hayata yeniden başlayabilir.  Eğer isterse, unutulan, ertelenen küçük mutluluklarla ruhunu özgür bırakabilir.  Eğer isterse, olanlara, olmayanlara, zamana, koşullara, insanlara olan bakış açısını değiştirebilir.  O tüm bunları yapabilecek güçte, ben inanıyorum.

Bazen, edebiyatın(kelimelerin) peşine takılır insan; başkaların hayalleri(anlattıkları) ile  mutlu olmak için hazır,  uyanana kadar... Uyandığında ise içini  acıtan boşlukla yüzleşmek zorunda kalır.  Ve o zaman her şeyin aleyhine işlediğine karar verir, karanlık boşluğunda önce kendini  sonra tüm dünyasını   bitirir.  Aklına son gelen-gelmeyen ise kendini değiştirmek, dünyaya bir başka pencereden bakmak olur.  Nasihetlerden hoşlanmaz, lakin müptelasıymış gibi onları gizlice almayı bırakmaz, çünkü denenmiş ve onlarla başarmış görünür birileri.  Şefkati, sevgiyi, mutlu etmeyi, güldürmeyi, yaşamayı, yaşatmayı  ve değişmeyi erteler. 

Diğer yandan, ehil kişilerden  yardım bekler, çareler arar, akıl ister insan.  Kendini kaybettiği labirentten çıkış yolunu bulmaya çalışırken derdini döker, çıkmazlarını son bir umutla açık  eder.  Sihirli formülü  duymak için bekler ve hiç kimse aslında herkesçe bilinen tek gerçeği yüksek ses ile dile getirmez:   yaşamak para ile, bedava olan  İnsan  olmak...  Bu yüzden, yaşamak kirli, duygusuz ve maddiyatçı, lakin payesi  her ne kadar edebiyatta kalsa da daima  kazanan İnsan olur. Bu yüzden,  yeni başlangıçlar yaşamak için değil, İnsan olarak var olmak için gerekli... 

Basit kelimelerle anlatılmış, yaşanmış, kulaktan kulağa geçen hikayeleri dinlemeyi; Antik Çağ, Uzak Doğu, Batı  kültürü masalları  okumayı seçer insan,  çünkü  aklının sınırlarını zorlayacak ne gücü ne de  zamanı kalmadığına karar verdi.   Teknolojiyi sadece kullanmayı değil, esiri olmayı tercih etti. Bu da bir  cehalet devrinin başlangıcı: bir başka zengilik ve bir başka fakirlik yaşatılmakta şimdi.  İnsanlığından yoksun(l) kalmaktan başka cehennem var mıdır?.. 

Parasızken sokakta yaşarsın, aç susuz, paçavralara bürünmüş; yüreğin kırılmaz bir zırhla kaplanır, nefret ve inançsızlıkla savaşa düşersin. Yine de bir  sonun olur, bir köprü altında, bir kanalizasyon çukurunda,  ve senin yeni başlangıcın benim bakış açımdır sadece.  Benim bakış açım senin başlangıcınsa  duyacağım muazzam ve inanılmaz hafifliğin adı mutluluk olur.  Bu kadar basit,  kibir ve siyasete yenilmezsen...  Şeytani güçlerin peşine düşmeden,  vicdanını susturmadan, yüreğini çırılçıplak edip, sadece içindeki sonsuz  Aşk ile başarabilirsin.  Bir Son'un değil, bir Başlangıcın farkında olarak. 

Her ne kadar elin kolun bağlı da olsa, yine de yapabileceğin bir şey olmalı. Hayal et ve yap.  Belki önce kendin için, değişerek... 

eylül

2 yorum:

  1. Eylul, sayfana, Mazes in masal ama gercek isimli guzel yazisina yaptigin son derece guzel yorumun nedeni ile ugradim. Bildigimi sanip bilmedigim ne cok sey oldugunu hem Mazes hem siz ne guzel anlatmissiniz o kisacik yazilarda..Tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil