7 Aralık 2012 Cuma

Kaşar Peynirli Çörek




Malzeme:
tam buğday ve beyaz un karışımı (yumuşak kıvamlı hamur elde edilecek miktarda)
1 paket çabuk maya(10gr)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
250 gr yoğurt (oda sıcaklığında)
250 ml ılık su

İçine sürmek için: 60-70 gr tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üstüne: 1 yumurta sarısı

Kuru malzemeler birbirine karıştırılır, ılık su ile inceltilen yoğurda çırpılmış yumurtalar eklenir.  Yumuşak, ele hafif yapışan hamur yoğurulur.
Kabarması için bırakıldığı kapta, hamurun altına ve üstüne hafifçe un serpiştirilir, sıcak yerde 40 dk bekletilir. 
İki katı olan hamur un ilavesiyle  önce yoğurulup sonra 6 adet eşit büyüklükte bezeye ayırılır. Bezeler oklava ile açılır, aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir ve  üçerli olarak üst üste yerleştirilir.  Bu şekilde hazırlanan üç katmanlı 2 adet yufka, sigara böreği misali, her
birinden sekiz üçgen çıkacak şekilde kesilir. Üçgenler geniş uçtan başlayarak sıkı olmayan şekilde sarılır, fırın tepsisine yerleştirilir.  Çırpılmış yumurta  sarısı sürülerek, susam, çöreotu veya haşhaş tohumu ile çeşitlendirilebilir.  Hazırlanan çörekler 30 dk daha kabarmaya bırakılır. 190 derecede ısıtılmış  fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilirler.








1 yorum:

  1. oooof,of,mis gibi ,kaşar ile daha çok severim,başka bi lezzetli oluyoru,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil