Sonra, yıllar sonra, biz: iki aşık, onun konuğu olduk, işte o gün onu gerçekten tanıdım. Bu soğuk kış akşamı, bir fincan sıcak kahve ve Viki'nin haiku dizeleriyle sımsıcak oldu.
A cup of coffee.
A friendly hand.
Warmth in the dusk.
Çikolata ve Kremalı Sıcak Espresso
Hazırlama süresi. 30 dk
Gerekli malzemeler:
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı çikolata parçaları
1/2 su bardağı çikolata parçaları
2 1/2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak espresso
1 su bardağı sıcak espresso
1 tatlı kaşığı kakao
4 ısıya dayanıklı cam bardak
Hazırlama yöntemi:
Kremayı porselen veya cam kase içine boşaltıp 15 dk soğuk yerde bekletin.
Küçük tencere içerisinde 3/4 su bardağı suyu kaynamaya bırakın. Ocağı kısıp çikolatayı, 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve sos koyulaşana kadar 3-5
Küçük tencere içerisinde 3/4 su bardağı suyu kaynamaya bırakın. Ocağı kısıp çikolatayı, 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve sos koyulaşana kadar 3-5
dk karıştırın. Ateşten alın ve soğumaması için üstünü sıkıca kapatın.
Bardakları ısıtmak için kaynar su ile doldurun.
Soğuk kremaya 1 yemek kaşığı şeker karıştırıp mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpın. Kalan 1/2 kaşık şekeri sıcak espressoda eritin.
Bardakların içindeki sıcak suyu boşaltın ve iyice süzün. Sıcak çikolatayı eşit miktarlarda bölüştürün. Çikolatanın üstüne (kaşığa eğim vererek, azar azar
Bardakları ısıtmak için kaynar su ile doldurun.
Soğuk kremaya 1 yemek kaşığı şeker karıştırıp mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpın. Kalan 1/2 kaşık şekeri sıcak espressoda eritin.
Bardakların içindeki sıcak suyu boşaltın ve iyice süzün. Sıcak çikolatayı eşit miktarlarda bölüştürün. Çikolatanın üstüne (kaşığa eğim vererek, azar azar
ve yavaşça) sıcak espressodan ekleyin. Kremadan birer kaşık ile bardağı tamamlayıp üstüne kakao serpiştirin(isteğe göre) ve hemen servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder