10 Aralık 2012 Pazartesi

Kış akşamları, Haiku, Sevgili Viktoria, bir bardak çikolata ve kremalı sıcak espresso

Onu son görüşümüz birkaç yıl önceydi, aylardan aralık ve o günden sonra kesişen yolumuz, buluşan  günümüz olmadı.  Annemin en yakın iki arkadaşından bir tanesiydi,  benim ise hastalandığımda gelip beni muayene eden, içmek istemediğim öksürük şurupları reçeteleri yazan Viki Teyze'm.
Sonra, yıllar sonra,  biz: iki aşık, onun konuğu olduk, işte o gün onu gerçekten tanıdım.  Bu soğuk kış akşamı, bir fincan sıcak kahve ve Viki'nin haiku  dizeleriyle sımsıcak  oldu.
        
            A cup of coffee.
            A friendly hand.
           Warmth in the dusk.


 
Çikolata ve Kremalı Sıcak Espresso
 
Hazırlama süresi. 30 dk

Gerekli malzemeler:
 
1/2 su bardağı krema
                 1/2 su bardağı çikolata parçaları
      2 1/2 yemek kaşığı şeker
         1 su bardağı sıcak espresso 
1 tatlı kaşığı kakao
               4 ısıya dayanıklı cam bardak
 
Hazırlama yöntemi:
 
Kremayı porselen veya cam kase  içine boşaltıp 15 dk soğuk yerde bekletin.
Küçük tencere içerisinde 3/4 su bardağı suyu kaynamaya bırakın.  Ocağı kısıp çikolatayı, 1 yemek kaşığı şekeri  ekleyin  ve  sos  koyulaşana kadar 3-5
dk karıştırın. Ateşten alın ve soğumaması için üstünü sıkıca kapatın.
Bardakları ısıtmak için kaynar su ile doldurun.
Soğuk kremaya 1 yemek kaşığı şeker  karıştırıp mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpın.  Kalan 1/2 kaşık şekeri sıcak espressoda eritin.
Bardakların içindeki  sıcak suyu boşaltın ve iyice süzün. Sıcak çikolatayı  eşit miktarlarda bölüştürün.  Çikolatanın üstüne (kaşığa eğim vererek, azar azar
ve yavaşça)  sıcak espressodan ekleyin. Kremadan  birer kaşık ile bardağı tamamlayıp üstüne kakao serpiştirin(isteğe göre) ve hemen servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder