28 Ocak 2013 Pazartesi

Çikolata Parçalı Beze


Gereken malzeme:
4 yumurta akı
250 gr şeker
1 tutam tuz, vaniya
ve
çikolata parçaları(chocolate chips)

Yapılışı:
Yumurta akları, tuz ile birlikte mikser yardımı ile çırpılır. Kar şeklini aldıklarında şeker azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Pütürsüz bir kıvam alan karışıma çikolata damlaları karıştırılır ve kaşık yardımı ile istenen büyüklükte fırın tepsisine aralıklarla dökülür. 130-140 derecede kurumaya bırakılırlar.
Beze yapmak çok kolay, dikkat edilecek husus pişirilmeleridir. Fırın ısısı iyi ayarlanmazsa içleri kurumaz, ortalarında sakızımsı bir kitle kalır. Hafif ısıtılmış fırında pişirilmeleri tavsiye edilir.
Çikolata parçaları yerine çekilmiş ceviziçi de kullanılabilir, bu da ayrı bir tat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder