Buradaki
tarifte küçük bir değişiklik yapmak istedim, fena da olmadı. Bu kez kağıt kalıplar yerine farklı ebat ve şekillerde kek kalıpları kullandım ve çikolata glazürü yerine limonlusunu uyguladım. Oysa bugün yazılarıma devam etmeyi düşünmüştüm, bunun yerine zamanımın büyük kısmı mutfakta geçti, neyse.
Limonlu glazür tarifine gelince;
1 yumurta akı iyice çırpılır sonra 0,5 su bardağı pudra şekeri eklenir ve tekrar karıştırmaya devam edilir. Son olarak yarım limonun suyu eklenerek kıvam alan glazür kullanılmaya hazır hale gelir.
Kek veya pastanın üstüne dökülerek bıçağın geniş yüzüyle hızlıca sıvanır ve kurumaya bırakılır.
Limon suyu yerine portakal suyu da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder