Bu Blogda Ara

9 Şubat 2013 Cumartesi

Aşk Hali


Bir parça çikolatanın dilde erimesi  Aşk tadında.  Kısık ateşte likit hale gelmesi tutkuların Aşk denizine akması gibi; baştan çıkarıcı, davetkar...
Yapabilseydim, küçük bir çikolata atölyesi kurardım.  Tatlı yorgunluğumu Aşk'ın kollarına teslim edip, her gün sıkılmadan çikolata ile uğraşırdım.  Narin  çiçek yapraklarının çikolataya bulanıp parmaklarımdan akması, tezgah ile ocak arasındaki telaşlı koşuşturma, egzotik meyvelerin yapışkan inatçılığı,  üstüme sinen kokusu: masalsı bir rüyanın içinde olmak gibi...

Atölyem yok, lakin küçük mutfağımızda çikolatanın sihrine kapıldım; ipeksi, tutkulu, masalsı bir gerçek. Ellerimden  fotoğraf makinesine bulaşan çikolata,  iddiasız bonbonlarım ve yüreğimi sımsıcak tutan Aşk: bugünün özeti...

Ganaj dolgulu fındıklı, cevizli ballı, hindistancevizli çikolata bonbonları için kullandığım malzemeler:
Ganaj dolgulu fındıklı çikolata:
200 ml süt kreması , 650-700 gr bitter çikolata, (tüm çeşitler için gerekli krema ve çikolata ölçüsü)
15 adet fındık içi



hindistan cevizli çikolata içi:
60 gr hindistan cevizi rendesi, 12 gr tereyağ, 21 gr şeker, 20 ml krema,bir tutam portakal kabuğu (ince)rendesi


cevizli iç:
75 gr çekilmiş ceviziçi, 1 dolu tatlı kaşığı bal


ve
artakalan malzemeden yuvarladığım birkaç trüffel için 1 yemek kaşığı kakaolu pasta süsü.


1 yorum:

  1. tanrım müthişsin!!!! canım da çekti akşam akşam:)))çikolatayı çok severim özellikle böyle el yapımı..bitter tercihim..çok şekerli olmasın bayıyor ama çok acı da olmasın..Çikolata diye bir film izlemiştim o kadın da senin hayalin gibi çikolata dükkanı vardı umarım senin de olur bir gün...eline sağlık, afiyet olsun:))))

    YanıtlaSil