Bu Blogda Ara

28 Mart 2013 Perşembe

Gerçekleşmesi mümkün hayaller

Aralıklarla ıhlamur, akasya ağaçları dikilmiş sokakları , arabalar tarafından işgal edilmemiş kaldırımları,  içaçıcı boyanmış binaları,  başıboş kedi ve köpeklerin dağıtmadığı  derli toplu çöp konteynerleri,  tertemiz, neşeli çocuk cıvıltılı bahçe ve parkları, sahil şeridi işgal edilmemiş bir şehirde yaşamak isterim. 
Sabahın kör saatleri, gecenin bir yarısı gürültü yapan komşuların, gün boyu başıboş bırakılmış, bahçeye dadanan çocukların, bitmeyen inşaat ve tadilatların, korna  gürültüsü, kapı kapı gezen dilencilerin olmadığı bir mahallede yaşamak isterim.
Banka, resmi kurum kuyruklarında, işte, evde, otobüste, metrobüste,  markette, pazarda, restoranda, cafede saygının, güler yüzlülüğün, nezaketin unutulmadığı bir  ülkede yaşamak isterim.
Politikanın bölmek için değil, hep bir öncekinden daha iyi, daha eşitlikçi, daha çok ve sahici hizmet için yapıldığı, insanın dinine, imanına dokunulmayıp  boynuna yular  yapılıp asılmadığı,  dürüst, vatanperver, vefakar, mutlu ve  gülümseyen insanların  ülkesinde yaşamak isterim.
İnsanın acınası hale düşmediği, düşürülmediği, açlığın olmadığı, paranın gücünün hükmedip yönettiği savaşların olmadığı bir dünyada yaşamak isterim.

Tüm bunlar gerçekleşmesi mümkün olan, makul dilekler ve  tek bir engel var:  değişmeyen düşünceler...   
İyi veya kötü, nasıl olurlarsa olsunlar, İnsan'ın kimliği düşünceleridir.  Hangilerine sahipse onları yaşar ve yaşatır.  Değişim ancak düşünceler değişirse başlar, o vakit  hayaller gerçek olur...  Uzak değil, imkansız da değil bunu başarmak, eğer isterse(!) İnsan.

eylül

2 yorum:

  1. Eylül'cüğüm ben de bu saydığın özelliklere sahip bir şehirde, ülkede yaşamak isterdim...kötü düşüncelere sahip insanlar ise senin bu saydıklarının tam tersini yaşatıyorlar sana ve hepimize..maalesef:(
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanca yaşamak herkesin hakkı ve ne yazık ki eğitimsizlik bu haklardan yoksun bırakmakta; aileden başlaması gereken eğitim... Bencil ve duyarsız toplum olduk ve bu da bir gerçek. Düşünen varlıktır insan, neler düşündüğü meydanda...
      Yorumunuz için teşekkürler Müjde Hanımcığım,
      sevgi ve saygılarımla

      Sil