28 Mart 2013 Perşembe

Tatlı Kaçamaklar


Sevincin, hüznün, kalp kırıklığı, aşk çarpmaları vakitlerinde elzemdir çikolata.  İçeriğinde çikolata olan tarifleri hazırlamaya bayılırım ve  marketin çikolata reyonunda  kaldığım süreden iyisi mi hiç bahsetmeyeyim.
Bugün denediğim tarif  yapılışı çok kolay, çikolataya doymuş, unu oldukça azaltılmış çikolatalı kek(brownie).


Malzemesi:

180 gr bitter çikolata
70-80 gr tereyağı

4 yumurta
100 gr toz şeker
1 vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı un
1-2 tutam kabartma tozu

Çikolata küçük parçalara kırılır ve tereyağı ile birlikte benmari usulü eritilip ılıklaşması için kenara alınır.
Yumurta ve şeker krema halini alana kadar çırpılır. Çikolata karışımı azar azar eklenerek hafifçe karıştırmaya devam edilir.  Un ve vanilya ilave edilir. Hamur akıcı bir  kıvam alır.
Tarifin orijinalinde dikdörtgen fırın tepsisi kullanılmış, ben ise kağıt kalıpları denemek istedim ve her birine ikişer yemek kaşığı döktüm. 160 derecede ısıtılmış fırında 20  dakika pişen keklerin üstünde ince ve sert kabuk, kabuğun altı ise kremamsı bir kıvamda olmalı. Bu yüzden fırındaki süre uzun olmamalı. Soğuması için beklettiğim  keklerin kabuklarını süslemede kullanmak amacıyla ayırıp avuçlarımın arasında ezdim. Çikolata eklenmiş çırpılmış süt kreması veya hazır çikolatalı krem şanti ile  kaplanan keklere ufalanmış kabuklar serpiştirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder