21 Mayıs 2013 Salı

Patates Püreli, Mantarlı Güveç

Mantarın tadına başka tatların karışması hoşuma gitmese de farklı tarifleri denemekten zarar gelmez düşüncesindeyim.  Favorim, bol kekikli, sarımsaklı, zeytinyağlı  kavurması. Mantarlı rizzotto güzel de o tarife pek de sadık kaldığım söylenemez, damak tadımıza uyan kıvamda bırakmayı yeğlerim(peynir ilavesiz).   Tavuklu, sebzeli  tencere yemeklerine mantar eklemek de pek iç açıcı gelmiyor nedense, pizzada bile daha lezzetli duruyor.
Her neyse; bu kez böyle bir mantarlı çeşit çıktı ve denemeye değer, bence. Değişik. Basit. Kolay.

Malzemesi:

800 gr haşlanmış patates, süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ile hazırlanmış patates püresi

400 gr kültür mantarı(önceden dilimlenip haşlanmış), kıyılmış 1 diş sarımsak, kekik, tuz, karabiber ile birlikte 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağında(tereyağı) kavrulur
(zeytinyağı benim tercihimdi)
küp küp doğranmış kaşar peyniri,  tereyağı

Kaplar yağlanır. Patates püresinin yarısı her birine pay edilip üzerine mantarlar eklenir. Küplere doğranmış kaşar peyniri eşit miktarda dağıtılır ve kalan patates püresi  kapak yapılır.  Her güvece nohut tanesi büyüklüğünde tereyağı bırakıp orta ısıdaki fırında üstleri kızarana kadar bekletilirler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder