Bu Blogda Ara

28 Ekim 2013 Pazartesi

ATATÜRK ile Cumhuriyet Türkiye


Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Toprak bütünlüğü ve Vatan hakkında söyledikleri:


"Şurada acıklı bir gerçek olmak üzere bildireyim ki, ülkemizde pek çok yabancı parası ve bir çok propagandalar dönüyor. Bundaki amaç pek açıktır ki; ulusal eylemi başarısız bırakmak, ulusal isteklere inme indirmek, Yunan, Ermeni isteklerini ve yurdun kimi önemli kesimlerini işgal amaçlarını kolaylaştırmaktır.
Bununla birlikte her dönemde, her ülkede ve her zaman ortaya çıktığı gibi bizde de kalp ve sinirleri donmuş, anlayışsız insanlarla birlikte vatansız ve aynı zamanda kişisel emel ve çıkarını, yurt ve ulusun zararında arayan alçaklar da vardır. "(23-7-1919 - Erzurum Kongresi)


"Allah nasip eder, ömrüm vefâ ederse Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım. "(1933, General McArthur'a)


"Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz (Onun için küçük, büyük her cüzütam, bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük, büyük her cüzütam ilk durabildiği noktada, tekrar düşmana karşı cephe teşkil edip muharebeye devam eder. Yanındaki cüzütamın çekilmeye mecbur olduğunu gören cüzütamlar, ona tabi olmaz. Bulundugu yere nihayete kadar sebat ve mukavemete mecburdur. Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin ve milletin saadet ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur. " (Sakarya Meydan Muharebesi Yazılı Emir'den)


"Avrupa’da, İstanbul ve Meriç’e kadar Batı Trakya, Asya’da Anadolu, Musul arazisi ve Irak’ın kuzeyi. Arkada kalan ve sırf Türk olan her yeri isteriz. Bunları kurtarmaya azmettik ve kurtaracağız."  (30 Ağustos 1922, Le Figaro)


"Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin ve milletin saadeti ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur.
Vatan sevgisi, ruhları kurtaran en kuvvetli rüzgardır.
Kırk asırlık Türk yurdu, yabancı elinde kalamaz.
Majesteleri, merak etmeyiniz, vatanımın toprağı temizdir. Elinizi kirletmez!"
  (Filikadan Dolmabahçe Rıhtımı'na çıkmaya çalışırken elini yere değen, kendisine yardım etmek için elini uzatan Atatürk'ün elini tutmadan önce, elini silmek isteyen İngiltere Kralı VIII. Edward'a. Bu sözün ardından Atatürk Kral'ın elini tutup bir hamlede kıyıya çıkarmıştır.)


"Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türktü bugün de Türktür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.
Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.
Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.
Milletime söz verdim Hatay'ı alacağım. Namusum üzerine söylüyorum ki, o Türk toprağını Fransızlara bırakmayacağım. Ben sözümü yerine getiremezsem, milletimin önüne çıkamam. Yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, yenilmem, yenilirsem bir dakika yaşayamam!"  ((29 Ekim 1937- Cumhuriyet Balosu'nda Fransız Büyükelçisi'ne hitaben)


" Buyrun, şimdi konuşabiliriz! " (1937 - Diktatör Mussolini adına kendisinden Güneybatı Anadolu'yu [Muğla, Antalya ve çevresi] isteyen İtalyan Büyükelçisi'ne, içeri gidip mareşal üniformasını giyip geldikten sonra.)


Not:
Günümüzde Büyük İnsan, Vatansever, Komutan, Başöğretmen ATATÜRK' ün büst ve anıtlarına saldıran, kindar, cahil, kirli siyasetin güdümünde olan asıl Vatan hainlerine soruyorum: yüreklerdeki anıtları yıkabilir misiniz?.. 

1 yorum: