Bu Blogda Ara

11 Kasım 2013 Pazartesi

Tek'siniz, kelimelerim yetmiyor...


Dün Atatürk'ü andık, şükran ve saygı ile.  10 Kasım sadece bir ölüm yıldönümü değil, Mustafa Kemal Atatürk ile bir buluşma, yüzleşme, hatta onu tanıma, tanıştırma, anlatma ve dinleme, hasretin gözyaşlarıyla  bezenen anma günü.

Dehasını ve vatan sevgisi ile dolu kocaman yüreğini inkar edenlere söyleyecek sözüm yok. Sözüm yok çünkü anlamak istemeyecekler, hatta duymak bile onlar için işkence olur.  Öyle bir zihniyete nasıl sahip olunur aklım almadı.  Onu, yaptıklarını, fikirlerini, kısaca  varlığını karalayanların anlaşılacak bir zihniyete sahip olmadıkları kesin.  90 yıllık Cumhuriyetin bir baskı rejimi olduğunu ifade edenlerin lügatlarında Vatan ve Millet kavramları olamaz, o halde iktidar olduklarında kime hizmet ederler?..

Atam, sizi  yazmak benim için zor. Zor çünkü her defasında kelimelerim yetersiz kaldı. Yaptıklarımız-yapamadıklarımızdan, olduklarımız-olmadıklarımızdan bahsetmek, sabrımızı, gücümüzü, inancımızı, onurumuzu sınayanları yazmak gibi değil, hayat işte o kadar basit... Siz ise... Tek'siniz.

eylül


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder