13 Şubat 2014 Perşembe

Ev ekmeği tadında

Ev ekmeği

Sade, sıradan ekmek tarifleri birbirine benzer aslında: maya-su-tuz-un, bazen azıcık şeker ve lezzet için yağ, yoğurmak, kabartmak ve pişirmek. 







Bu tarif de öyle. Önce 28'e 11 ölçülerde fırın kabında pişirmeyi düşündüm, sonra
hamurun çok kabarmış olduğunu görüp kalıptan taşmasını göze alamadım.  9 beze hazırlayıp fırın tepsisinde bir daha kabarttım ve sonuç bu. Birazcık bol kabuklu italyan ekmeklerine benzedi.

Gereken malzeme:
Un, çabuk maya, 400 ml ılık su, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurulup 2 saat kabarmaya bırakılır. İster dörtgen kalıpta ister bezelere ayırıp fırın tepsisinde 1 saat daha bekletilir. 200 derecede 35-40 dk pişirilir.

 
 

Panini (sandviç ekmeği)
500 gr un, maya(taze veya çabuk maya), 300 ml ılık süt, 7 gr tuz, 60 gr şeker,  50 gr erimiş tereyağı

 
 


Panini
600 gr un, 315 ml ılık su, 40 ml zeytinyağı, 14 gr tuz, çabuk maya, 1 yumurta

 
 


İlk kez denediğim bir puding tarifi: Çikolatalı, portakal jöleli puding

0,5 l sütten yarım bardak ayırıp kalanı ocakta ısıtılır. 100 gr siyah çikolata sütün içinde erirken,  2 tepeleme yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı kakao süt ile karıştırılıp çikolatalı süte eklenir.
Karıştırarak pişirilen puding koyulaştığında kaselere ( ortasına gelecek şekilde) pay edilir. 
1 adet Dr. Oetker tart jölesi paketi üstündeki talimata göre hazırlanıp pişirilir. Soğumuş olan çikolatalı pudingin üstüne zarı çıkarılıp küçük kesilmiş portakal parçacıkları serpiştirilir ve üzeri portakal suyu ile
hazırlanan jöle ile kapatılır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder