siyasi kirlilik karşısında şaşkınlıktan dilim tutulunca ne düşünmek ne de yazmak gelir içimden. Neyse ki Aşk var ve zakkum saksısında açan frezya gibi güzel şeylerin sevinciyle günleri
nefeslemek kolaylaşıyor. Küçük mutlulukları büyütmek insanın elinde, eğer isterse.
Bekleyen fotoğraflar ve tariflerin arasından:
Meyveli soslu cheesecake
Taban: 200 gr kepekli bisküvi, 80 gr eritilmiş tereyağı, 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
Bisküviler iyice ezilip tereyağı ve kakao ile karıştırılıp kelepçeli kalıbın tabanına sıkıştırılır. 15 dk buzlukta bekletilir.
Peynirli dolgu: 500 gr labne, 1 kutu krema, 150 gr pudra şekeri, 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta, 1 tepeleme çorba kaşığı un, 4 yumurta
Krema şeker ile çırpılır, labne peyniri eklenir. Yumurtalardan sonra nişasta ve un karıştırılıp bisküvi tabanı üzerine boşaltılır. 170 derece ısıtılmış fırında 60-70 dk pişirilip soğumaya bırakılır. Kekin
ortası jöle gibi sallansa da, merak etmeyin, bekledikçe kıvamını bulur. Pişme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Cheesecake hazırlayıp pişirmek ilk defasında zor gibi görünse de püf
noktalara dikkat edilirse kolaylaşır. Gereğinden fazla pişirildiğinde veya servis tabağına aktarırken de çatlayabilir, önemli değil. Bisküvi tabanının kenarlarını çanak gibi (tabandan daha yüksek)
sıkıştırabilirsiniz. Aynı tarifi kullanıp farklı soslar kullanabilirsiniz: vişneli, çilekli, elmalı, limonlu, çikolatalı gibi.
Üstüne: Dr Oetker meyveli sos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder