27 Şubat 2014 Perşembe

Meyveli Soslu Cheesecake

Depresif ülke gündemi, bulanık gri kış gökyüzü, insanın içini titreten ayaz, şehrin oksijen fakiri havası, seçim karmaşası derken,  "teker teker gelin" haykırasım gelir.  Gazeteyi açtığımda  böylesi bir
siyasi kirlilik karşısında şaşkınlıktan dilim tutulunca  ne  düşünmek ne de yazmak gelir içimden.   Neyse ki  Aşk var ve zakkum saksısında açan  frezya gibi  güzel şeylerin sevinciyle günleri
nefeslemek kolaylaşıyor.  Küçük mutlulukları büyütmek insanın elinde, eğer isterse. 

 

Bekleyen fotoğraflar ve tariflerin arasından:


Meyveli  soslu cheesecake

Taban: 200 gr kepekli bisküvi, 80 gr eritilmiş  tereyağı, 1 tepeleme çorba kaşığı kakao 
Bisküviler iyice ezilip tereyağı ve kakao ile karıştırılıp kelepçeli kalıbın tabanına sıkıştırılır. 15 dk buzlukta bekletilir.

Peynirli dolgu: 500 gr labne, 1 kutu krema, 150 gr pudra şekeri, 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta, 1 tepeleme çorba kaşığı un, 4 yumurta

Krema şeker ile çırpılır, labne peyniri eklenir. Yumurtalardan sonra nişasta ve un karıştırılıp bisküvi tabanı üzerine boşaltılır.  170 derece ısıtılmış fırında 60-70 dk  pişirilip soğumaya bırakılır. Kekin
ortası jöle gibi sallansa da, merak etmeyin, bekledikçe kıvamını bulur.  Pişme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.  Cheesecake hazırlayıp pişirmek ilk defasında zor gibi görünse de püf
noktalara dikkat edilirse kolaylaşır.  Gereğinden fazla pişirildiğinde veya servis tabağına aktarırken de çatlayabilir, önemli değil.  Bisküvi tabanının kenarlarını çanak gibi (tabandan daha yüksek)
sıkıştırabilirsiniz.  Aynı tarifi kullanıp farklı soslar kullanabilirsiniz: vişneli, çilekli, elmalı, limonlu, çikolatalı gibi.

Üstüne:  Dr Oetker meyveli sos


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder