6 Şubat 2014 Perşembe

Puding ve zeytinli çörekler


                                                        Portakallı, tarçınlı puding


Gereken malzemeler:
0,5 l süt, 5-6 yemek kaşığı şeker, 2 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un,
portakal kabuğu rendesi, tarçın,  birkaç tane kepekli bisküvi

Az süt ile karıştırılan una çırpılmış olan yumurta sarıları eklenir.  Şeker sütün içinde eritilip  portakal kabuğu rendesi ve tarçınla birlikte unlu karışıma katılır ve ocağa alınır. Devamlı karıştırılarak
pişirilen puding koyulaştığında kaselerin içine pay edilmiş olan bisküvi kırıkları üstüne dökülür.




                                                                 Zeytinli çörekler




Gereken malzemeler:
500-600 gr un, 1 paket çabuk maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su bardağı ılık süt veya su
10-15 adet siyah zeytin, bir o kadar da yeşil zeytin

Yumuşak hamur yoğurulur, unlanmış kabın içinde yaklaşık iki saat kabartılır. Süre sonunda tezgaha alınan  hamur açılır ve üzerine irice kıyılmış zeytinler serpiştirilir, rulo yapılır. İstenen büyüklükte parçalara bölüp fırın tepsisine yerleştirilen çörekler 30 dk daha dinlendirilir. Üstlerine zeytinyağı sürülür ve 190 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakılırlar.
                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder