Bu Blogda Ara
6 Şubat 2014 Perşembe
Puding ve zeytinli çörekler
Portakallı, tarçınlı puding
Gereken malzemeler:
0,5 l süt, 5-6 yemek kaşığı şeker, 2 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un,
portakal kabuğu rendesi, tarçın, birkaç tane kepekli bisküvi
Az süt ile karıştırılan una çırpılmış olan yumurta sarıları eklenir. Şeker sütün içinde eritilip portakal kabuğu rendesi ve tarçınla birlikte unlu karışıma katılır ve ocağa alınır. Devamlı karıştırılarak
pişirilen puding koyulaştığında kaselerin içine pay edilmiş olan bisküvi kırıkları üstüne dökülür.
Zeytinli çörekler
Gereken malzemeler:
500-600 gr un, 1 paket çabuk maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su bardağı ılık süt veya su
10-15 adet siyah zeytin, bir o kadar da yeşil zeytin
Yumuşak hamur yoğurulur, unlanmış kabın içinde yaklaşık iki saat kabartılır. Süre sonunda tezgaha alınan hamur açılır ve üzerine irice kıyılmış zeytinler serpiştirilir, rulo yapılır. İstenen büyüklükte parçalara bölüp fırın tepsisine yerleştirilen çörekler 30 dk daha dinlendirilir. Üstlerine zeytinyağı sürülür ve 190 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakılırlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder