12 Haziran 2014 Perşembe

Cevizli, lokumlu, kurabiye



Sanırım, bu tarifi daha önce  yayınladım ve arşive bakmak içimden gelmedi açıkçası:) Olsun, tekrardan zarar gelmez nasılsa.
Tekrar etmeyen ne var ki?..  Okulda, şimdi adını hatırlamadığım öğretmenlerimden biri her fırsatta "tekrar öğrenmenin anasıdır" deyip durmuştu.
Tarife gelince,
Gereken malzemeler:

1 bardak yoğurt
0,5 tatlı kaşığı karbonat
1 bardak tereyağı+sıvı yağ karışımı(ben sadece zeytinyağı kullandım)
0,5 bardak şeker
1 yumurta
2 tepeleme bardak un( un'a göre yetebilir ve ilave gerekebilir)

İçine:

Lokum, çeyreklere bölünmüş ceviz içi

Üstüne:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Karbonat yoğurdun içinde eritilir. Erimiş ve soğutulmuş tereyağı sıvı yağ ile karıştırılıp yoğurt, şeker ve yumurta ile iyice karıştırılır.
Elenmiş olan un kaşık kaşık eklenerek yumuşak hamur elde edilir.
Hamur dört bezeye bölünür. Her beze ince olmamak şartıyla açılıp üçgenlere kesilir.
Her üçgenin geniş ucuna lokum parçası ve çeyrek ceviz içi yerleştirilerek ay çöreği gibi sarılır.  Pişirme kağıdı üstünde 180 dereceye ısıtılmış fırında renkleri değişinceye kadar fırınlanırlar.
Henüz sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpiştirilir. Kurabiyeler bir gece kuru yerde bekletildiklerinde  daha da lezzetli olurlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder