2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kayısı Nektarı, Ramazan Pidesi

Bahçedeki  kayısı ağacının bereketinden:



Kayısı Nektarı:


1,5-2 kg kayısı, 1,5 büyük bardak toz şeker, su

Kayısılar yıkandı, temizlendi ve tencerede önce şeker sonra üzerlerini örtecek kadar su ilavesiyle ocakta yumuşayana kadar kaynamaya bırakıldılar. 

 
Kenara alıp soğumaya yüz tuttuklarında blender ile şöyle bir karıştırırsanız ve ta da: Kayısı nektarı hazır:)
 
İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz; ister öyle, organik koyu nektar olarak, ister sade soğuk soda ilavesi ile, belki de milkshake yaparsınız:)
Sade dondurmaya bir miktar kayısı nektarı ekleyip blender ile karıştırırsanız hazırdır:)
 
Ve Ramazan Pidesi:
 



 
Un, çabuk maya, 1 yemek kaşığı (silme) tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 300 ml ılık su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke

Yumuşak, ele yapışan hamur yoğurulur ve 45 dakika kabarması için bekletilir.
Kabarmış olan hamuru pişirilecek tepsiye alıp el ile bastırarak tepsi büyüklüğünde açılır.
Yine dinlendirilir, 30 dakika.  Şekillendirilir, üzerine az yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürülür  ve 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder