14 Ağustos 2014 Perşembe

Damla çikolatalı kek





Malzemeler:

4 yumurta
225 gr şeker
100 ml sıcak su
100 ml sıvı yağ
limon kabuğu rendesi
300 gr un ve kabartma tozu

isteğe göre sade veya damla çikolata, ceviz, fındık içi, kuru üzüm, meyve ilaveli,
ister kağıt kalıplarda ister büyük kek kalıbında hazırlanabilir

Yumurta akları iyice (beze kıvamında) çırpılır. Şeker azar azar eklenir, akışkan olmayan
kıvam elde edilir.
Yumurta sarıları eklenerek hafifçe karıştırılır ve sıcak su ile sıvı yağı ilave edilir.
Kabartma tozu ile elenen un karıştırılır. Limon kabuğu rendesi, damla çikolata ve
isteğe göre vanilya eklenir.
Kağıt kalıpların 2/3 dolduracak kadar pay edilen hamur 180 dereceye ısıtılmış fırında
20 dk pişirilir.

Not: benmari usulü eritilmiş çikolata ve fındık parçaları ile tamamlandı





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder