Bu Blogda Ara

29 Eylül 2014 Pazartesi

Elma mevsimi, iki tarif

Elmalı rulo


Gereken malzemeler:

4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
kabartma tozu
4 elma
şeker ve tarçın

Yumurtalar şeker ile birlikte şeker eriyene kadar çırpılır.
Kabartma tozu ile birlikte elenmiş olan un ilave edilir.
Elmalar soyulup rendelenir, suyu sıkılır ve pişirme kağıdı ile kaplanmış
fırın tepsisine eşit olarak yayılır.
Üzerlerine şeker ve tarçın serpiştirildikten sonra kek hamuru dökülür.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir. 
Fırından alıp toz şeker serpiştirilmiş kağıt veya kuru havlu üstüne(elmalı
kısım üstte kalacak) tersyüz edilir.
Pişirme kağıdı sıyrılarak, ki kolayca çıkacaktır, rulo yapılır.
Not:
Elmalı ruloyu ister öylece bırakır, ister glazür veya çikolatalı sos ile kaplayabilirsiniz.






Elmalı kek



4 yumurta,
1,5 bardak şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağı
3 yemek kaşığı yoğurt+1 çay kaşığı karbonat
1,5 bardak un+yarım paket kabartma tozu
3 elma(kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde parçalara kesilir),
fındık veya ceviz içi, tarçın

Yumurtalar şeker ile birlikte iyice çırpılır. Yağ, ardından yoğurt+ karbonat
karışımı eklenir.
Kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilave edilir. En son  kek hamuruna 
kıyılmış ceviz içi ve tarçın ile elma parçacıkları karıştırılır.
Büyük kek kalıbında veya yağlanıp unlanmış herhangi uygun kapta önceden
200 derece ısıtılmış fırında 35-40 pişer, yine de kürdan ile pişip pişmediği
kontrol edilmeli.
Not:
Ben, deneme amaçlı,  kağıt kalıpları kullandım.


3 yorum:

  1. ilk tarif çok hoşuma gitti becerebilir miyim acaba? Eline sağlık harika gözüküyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay ve pratik, yapacağınızdan eminim:) benim denememde elma içi az gelmişti, ya da benim damak zevkimden dolayı öyle düşündüm.
      Rulo kek yapmak kolay, fırında çok kurumadığı sürece. Fırının pişirmesine göre bazen 8-10 dk fırınlanması yeterli. Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil