Bu Blogda Ara

25 Eylül 2014 Perşembe

Mutfak(yaşam) günlüğü



Bir işin içine girdikçe sırlarını çözmeye başlarsınız.  "Sır" biraz sorunlu, ağır  bir kelime,  püf noktaları filan gibi tabirler daha uygun fakat  zihinde aynı etkiyi bırakmaz. Günlük dilde mutfak sırları  işin "girdisini çıktısını" öğrenmek olur ancak, bence.  Herneyse.  
Evet; tarif defteri elinizde, çeşit çeşit yemek kitapları,  ünlü şeflerin tv programları ve fakat sunduklarınız klişe, yavan, kişiliksiz.  Anlaşıldığı üzere bir tutam kendinizden katmadan olmuyor.  

İnanırım ki herkesin mutfak deneyimi var, öyle böyle. Yemek işi ertelenecek, boş verilecek, vaz geçilecek gibi değil.  Bir süreliğine açlığınızı bastırmak için yeseniz de an gelir gözünüzü ve de gönlünüzü doyurma ihtiyacı duyarsınız.   Eğer o durağa geldiyseniz hemen inin, oturmadığınız sofraların ucuna ilişin, tadımlık birer lokma alın, iyice çiğneyin, keşfedin.  İçinizde açılacak pencereler, emin olun, hayatınızı değiştirir.  

Herşey olabilirsiniz, herhangi bir alanda zirveyi görebilirsiniz veya görünmez, sıradan biri olarak kalırsınız, sorun değil. Önemsiz diye adlandırılsa da yaptığınız işin en iyisini yapın, kendiniz için.  Özgüveniniz ve vicdanınız için. Bütün bunların ötesinde mutluluğunuzu yaşatmak adına  zahmete girin: bedenen ve zihnen... 
Anlayacağınız, her birimizden tek bir örnek mevcut  ve bunun hakkı verilmeli. 

Yanlış anlaşılmasın, bir işin ustası olmak için  "pişmek" gerekmez. Özgürlük şart. 
İşin ustası kopyala yapıştır ile olunmaz. Hedefe ulaşmak için hep bir başka yol vardır.
Onu bulmak başarıdır.  Bulduğunuzda o sizin imzanız olur ve yolun başında olanların
rehberi. Daha da açık olmak adına diyeceğim şu ki, işin ustası olmak için önce kurallar, temeli öğrenmek gerek.  Sonrasında size kalan ise, eğer seçiminizde  var ise yeteneğiniz, kanatlanıp uçmak. 

Yaşamak bir mücadele ise, stratejiyi belirlemek mübah olur.  Hah, herkes anlamak istediği gibi anlar, bu da çeşni olur... 

eylül

Not: 
(bu yazının sebebi mutfak ile ilgili kitap yazmanın iyi bir fikir olacağını söyleyen Gül oldu) 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder