12 Ekim 2014 Pazar

Elmalı, Cevizli Pay





Elmanın benzersiz tat ve aroması, egzotik tarçın ve kışkırtıcı ceviz ile Elmalı Cevizli Pay


 Gereken malzeme:
 250 gr un
 100 gr toz şeker
 1 yumurta
 120 gr soğuk tereyağı
yarım kabartma tozu
 vanilya / limon kabuğu rendesi

İç:
 3-4 rendelenmiş elma
 bir avuç kıyılmış ceviz
 2-3 yemek kaşığı toz şeker
 tarçın

Önce hamur yoğurulur. Un, şeker, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Tereyağı küçük parçalara kesilip unlu karışımın içine atılır ve yumurta ilave edilir. Hamur kuru ve topaklı bir hal alsa da kısa sürede pütürsüz bir bezeye dönüşür. Şeffaf folyo ile sarıp bir saat buzdolabında bekletilir. Sürenin sonunda hamuru ikiye bölüp her bir parçayı şeffaf folyo üzerinde pişirilecek kabın şekline göre açılır. Fırın kabı pişirme kağıdı ile kaplanır ve ilk hamur parçası yerleştirilir, çatal ile delikler açılır. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış elmalara kıyılmış ceviz, şeker ve tarçın karıştırılır. İç malzeme hamurun üstüne yayılır ve ikinci  hamur ile kapatılır ve iki hamurun kenarları birbirine bastırılır.
170-180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişmeye bırakılır. Kabında soğumaya bırakılır( henüz soğumadan çıkarılırsa kolayca çatlayabilir). Üzerine pudra şekeri serpiştirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder