5 Ocak 2015 Pazartesi

Sandviç ekmeği

1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı(erimiş)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çabuk maya
3 su bardağı un

Üstüne: 
Yumurta sarısı, birkaç damla zeytinyağı

Maya elenmiş olan una karıştırılır. Ilık suya yağ, şeker ve tuz eklenir. Un ile birlikte sert olmayan, ele yapışmayan hamur elde edilir.  Oda sıcaklığına bağlı olarak 30-60 dk kabartılır. Süre sonunda hamur topağı hafifçe yoğurulur ve 6 bezeye ayrılır. Her beze alttan toplanarak yuvarlanıp sonra yassıltılır, fırın tepsisinde, pişirme kağıdı üstünde 30 dk daha kabarmaya bırakılır.  Üzerlerine yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülerek önceden  200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilirler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder