Bu tarifi bloga ekleyip eklemediğimi hatırlayamadığım için bugün ekledim. Denemeye değer;)
Un- yarım kg civarında
0,5 paket çabuk maya(5 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 su bardağı yoğurt(oda sıcaklığında)
0,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
Üstüne:
Yumurta sarısı, birkaç damla zeytinyağ
Un ve maya derin kap içine alınır. Yoğurma işlemi için bir miktar un ayırılır. Yoğurt ve su karıştırılır, sıvının ılık olmasına dikkat edilmeli ki maya aktifleşsin. Yumurta, tuz ve şeker sıvı malzemeyle birlikte karıştırılır unun ortasına döküp sert olmayan hamur yoğurulur.
Üzeri örtülerek ılık ortamda kabarmaya bırakılır. 1 saat sonra hamurdan istenen büyüklükte bezeler yuvarlanır , fırın tepsisine aralıklarla dizilip tekrar kabarmaya bırakılır.
30-40 dk sonra 200 derece ısıtılmış fırında alt ve üstleri kızarınca kadar pişirilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder