Bu Blogda Ara

13 Nisan 2015 Pazartesi

Reva mı?.. Hayat


Insanca yaşamak herkesin hakkı. Ne oldu? Çok mu tanıdık bir slogan? Mutlaka duymuş, okumuş, aklınızdan geçmiş olmalı. İşte bu kadar eminim bu durumdan.
Aşırıya, lükse kaçmadan da maalesef insanca yaşamanın epey kabarık faturası var.
Siyasiler sayesinde.

Yemek-içmek lüks, bakımlı-sağlıklı olmak lüks, eğitim- öğrenim lüks. Daha ne olsun?.. Yaşamak, nefes almak ne yazık ki, lüks.
Sucuk reklamından bahsetmiyorum. Ağız sulandıran karelerin ardından sokak muhabirlerince fikri sorulan  "mağdurlardan" bahsetmiyorum. Çok şükür(!!!), fakir sucuğu da var marketlerde. Tanım aynı, etiketiyle mevcut,  kalite ise sınıf sınıf, "çok şükür" herşey var, parası yetmeyene bile . Sınıflandırılır üretilen her mal: giyim, yiyecek falan ve filan. Sınıflandırılır eğitim, yok öyle bedava. Bilim de neymiş, yatsa kalksa, itaat etse yeter! Hamal gerek saraylara. Oku(tul)muş "seçilenler" siyaset vitrinine, halk ise reva görülen kenar mahalleye. Defosu çok olan pazara, düzgün olan sosyetik mağazalara.

Sosyete de neymiş? 
Güya sıfırdan başlangıç yapan "mucize" başarılar.  Hakkı olanın hakkını vermeden, yatırım yap, kenarda beklet, al-sat sosyetesi. Anlatsınlar külahıma...
Evet, şahidiyiz, bir tek alyans ile başlar hikayeler. Sonra "Yürü ya kulum" der Gölgelerin gücü... Yedik ya, neyse.

Insanca yaşamak. Hesap sorabilmek, idareye(!) güvenmek(?!), insan olmanın onurunu duymaktır. Ne siyaseti yapılıyor? Kime ve kimin için? Yazık.
Zenginleşen siyasilerin peşine takılanların ne düşündüğünü merak ediyorum. Neyin hayalini kurarlar?.. Cahil bırakılan nesillerin vebalini taşıyacak olan  bu zihniyetler. Siyasiler sayesinde.

E, sonuç?..
Kaderinizi oylayın efendiler, lakin hırs, fesat, kin ile değil. 
Kaderinizi oylayın,  göz ardı ettiğiniz, itip kaktığınız gönlünüzü hatırlayıp. 
Neyin fani, neyin baki olduğunu hatırlatın nefsinize. Bunu bizzat siz yapabilirsiniz, hayat ve içindekiler değil. 
Aşk'ın, adaletin, merhametin, umudun, onurun, cesaretin kaynağı yüreğinizi, vicdanınızı hatırlayın.  


eylül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder