5 Mayıs 2015 Salı

Kaçamak


Sokak yemeklerinin lezzeti farklı, kimi zaman ustasından, çoğunlukla ambiyanstan. 
Yolculukta, şehir gezilerinde, okul teneffüslerinde, çalışanların yemek molalarında, sinemada gösterimden önce atıştırmalık arayanlar bu tadı bilirler.  Ortamın havasına göre değişen bir tat.  Elbette hazırlanışı ve malzemesi de etkili.
Haftasonunu fırsat bilip Boğaz turuna çıktıysanız, ekmek arası balık, midye tava, veya Taksim'de soğuk/sıcak sandviç, köfte, döner gibi hızlıca hazırlanan yiyeceklerin tadına bakmak ister insan.  Keyfiniz de yerinde, hava güneşli, tatlı yorgunluğu doyurmak gerek. 
Veya televizyonun karşısına yerleşip kendinize çifte ziyafet çekersiniz.
Açıkçası bir sosisli kaçamağının bu kadar lafı hak ettiğine biraz şaşırdım.  Herşeyi kendiniz hazırlayınca böyle oluyormuş meğer;)



Malzemeler: 
Önce sandviç ekmekleri pişirilecek,
( 3,5-4 bardak un, çabuk maya, 1 bardak ılık  su, tatlı kaşığı tuz, yemek kaşığı şeker, iki yemek kaşığı zeytinyağı)
sosisler için domates sosu hazırlanacak,
( soğan incecik kıyılır ve zeytinyağında yanmadan kavrulur. birkaç diş sarımsak bıçağın
geniş tarafı ile ezilip doğranır ve soğana eklenip kavrulur. ister konserve doğranmış domates, ister taze domates rendelenir ilave edilir. Tuz, karabiber, kekik, şeker ve pul biberi ya da acı/tatlı biber salçası ile sos tatlandırılır.  Sosisler eklenir ve pişmeye bırakılır)
turşu, mayonez, yoğurt, sarımsaklı (ranch) sos, patates kızartması...
Sosisli sandviçler hazırlanıp bir sonraki aşamaya geçilir: film seçip izlemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder