29 Haziran 2015 Pazartesi

Peynirli Bazlama


Hamuru:

3,5 bardak un
1 bardak ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket çabuk maya

Tuz ve şekeri ılık suda eritip zeytinyağı ekleyin .  Una (birazını yoğurma esnasında ilave etmek için kenara alın) mayayı karıştırın ve ortasına açtığınız çukura sıvı malzemeyi dökün. Ele yapışmayan, sert de olmayan bir kıvam elde edilmeli. Hamuru kabarması için bekletin. Süre sonunda hamurun havasını üzerine hafifçe bastırarak çıkarıp tezgahın üstüne alın. Bazlama büyüklüklerine göre bezelere ayırın. Ben 16 beze hazırladım. Bundan sonrası ise fotoğraflardaki gibi:)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bazlamalar kuru teflon tavada altüst ederek pişirilir. Piştikten sonra ilave lezzet için üzerlerine fırça ile zeytinyağı  sürdüm  ve geniş bir kabın içine alıp yumuşak kalmaları için üstlerini örttüm.
Not:
Patatesli iç ile de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder