3 Kasım 2015 Salı

Ekmek

Tereyağlı, ballı-reçelli, nutellalı ekmek dilimleri.
Ekmek arası peynir, domates, marul; köfte, sucuk, söğüş et.
Hamburger ekmeği, geleneksel poğaça, açma, pide.
Yumurtalı, kızarmış, tost yapılmış ekmek.
Çorbaya kıtır ekmek küpleri, kebap altı pide parçaları;
ille de ekmek.



Ekmek yapmaya devam:
Bu ekmeğin farkı yoğurt ilavesi ile yoğurulmuş olması, geriye kalan herşey aynı.



Maya, ılık su veya süt, şeker, tuz, yoğurt, un.


Bayatlamış ekmeklerin kaşar peyniri ve baharat ilavesiyle lezzetli ikrama dönüşmesi muhteşem.







Kaşar peyniri, tuz-biber

2 yorum:

  1. Hayatımızda ne kadar önemli yeri var değil mi ekmeğin? Doydum diyemiyor insan ekmeksiz...ben de dilimleyip, üzerine yumurta, peynir karışımı sürüp fırının ızgarasına koyuyorum 5 dakika sonra pişiyorlar çayla en sevdiğim şey:) yalnız mutlaka yanında durmak lazım her an yanabiliyorlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık, sıcak sandviç çok lezzetli olur, üstelik ekmek ısrafı da olmaz:)

      Sil