18 Kasım 2015 Çarşamba

Kapalı Pizza



Pizza hamuru

 İç

Kaşar peyniri(rendelenmiş): 150 gr
Tombul sosis: büyük ise 1 adet yeterli olur
 Ispanak: 150-200 gr( şoklanmış, kıyılmış, zeytinyağında kavrulmuş,Tuz, karabiber ile tatlandırılmış veya sadece haşlanmış)
 Mayalı pizza hamuru hazırlanır( kabartılır), biri biraz daha küçük olmak üzere iki bezeye ayırılır. Büyük beze açılır, fırın tepsisine yerleştirilir. Üstüne önce kaşar peyniri rendesi, ıspanak ve en son doğranmış sosis serpiştirilir. Diğer beze açılıp pizza kapatılır. Kenarları birleştirilir, üstüne zeytinyağ sürülür, birkaç yerinden çatal ile delinir. 200 derece sıcaklığında önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Fırından alındığında üstüne tekrar hafifçe zeytinyağ sürülür.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder