23 Aralık 2015 Çarşamba

Hindi etli, patatesli brüksel lahanası yemeği




350 gr hindi göğüs
 2 patates
 Bir havuç
Kuru soğan,
İki diş sarımsak
 Bir paket brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı bal
 Köri, karabiber, tuz
Bir silme tatlı kaşığı domates salçası
 Bir silme tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
 ( hindi eti ve patates brüksel lahanası büyüklüğünde kesilir)


 Önce et kızarmaya bırakılır, soğan eklenir. Ardından kıyılmış sarımsak , dilim dilim doğranmış havuç, sonra brüksel lahanaları ve patatesler. Baharatlar, bal ve salça karışımı ilave edilir. Üstünü örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder