Bu Blogda Ara
23 Aralık 2015 Çarşamba
Hindi etli, patatesli brüksel lahanası yemeği
350 gr hindi göğüs
2 patates
Bir havuç
Kuru soğan,
İki diş sarımsak
Bir paket brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı bal
Köri, karabiber, tuz
Bir silme tatlı kaşığı domates salçası
Bir silme tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
( hindi eti ve patates brüksel lahanası büyüklüğünde kesilir)
Önce et kızarmaya bırakılır, soğan eklenir. Ardından kıyılmış sarımsak , dilim dilim doğranmış havuç, sonra brüksel lahanaları ve patatesler. Baharatlar, bal ve salça karışımı ilave edilir. Üstünü örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder