Bu Blogda Ara

18 Ocak 2016 Pazartesi

Kar, kış akşamı, reçelli çörekler

Dışarısı böyle olunca, koltukta kıvrılıp dışarıyı seyredersin. Bir süre sonra, internet, tv, şarkı listesi gezintisinin can sıkıntına çözüm olmadığını anlayıp mutfağa geçersin.





Reçelli çörekler


Un
1 paket çabuk maya
 300 ml ılık süt
0,5 bardak sıvı yağı
200 gr toz şeker
2 yumurta

 İçine: reçel, marmelat, lokum, çikolata: hangisini seçerseniz

 Yumurtalar şeker ile birlikte çırpılır. Süt ve yağ eklenir, şekerin erimesi sağlanır. Un ve maya karıştırılır ve sütlü yumurtalı karışım ilavesiyle sert olmayan hamur yoğurulur. Bir buçuk iki saat kabaran hamur üç -dört bezeye bölünür ve her beze açılıp istenilen büyüklükte üçgenlere kesilir. Her üçgenin ucuna reçel, marmelat veya çikolata sürülür ve rulo yapılır. Çörekler fırın tepsisinde tekrar kabarmaya bırakılır. Yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından alır almaz fırça yardımı ile tereyağı sürüp toz şeker serpilebilir.








1 yorum:

  1. oooo..hiç yapmadım zor gibi gelirdi harikasın, eline sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil