Gereken malzeme:
270 gr un
120 gr tereyağı
100 gr şeker
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Kabartma tozu, vanilya
250 gr kayısı reçeli
Yapılışı:
Un, küçük kesilmiş soğuk tereyağı, şeker, yumurta, tuz vanilya ve kabartma tozu ile hamur yoğurulur. Püf noktası, kısa süre zarfında yumuşak , elastik bir beze elde etmek. Hamur, şeffaf folyoya sarılı olarak, bir saat buzdolabında bekletilir.
Süre sonunda hamurdan bir parça ayırıp kalanı fırın kabı duvarlarını da kapatacak büyüklükte açılır. Çatal ile delinip üzerine reçel boca edilir. Kalan hamurdan küçük kurabiyeler yuvarlanır, reçelin üstüne gelişigüzel bırakılırlar.
170 dereceye ısıtılmış fanlı fırında 35-40 dk pişmeye bırakılır. Soğuduğunda pudra şekeri ile süslenir.
ve
Çilek Reçelli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder