29 Ocak 2016 Cuma

Reçelli tart


Gereken malzeme:

270 gr un
120 gr tereyağı
100 gr şeker
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Kabartma tozu, vanilya

250  gr kayısı reçeli

Yapılışı:

Un, küçük kesilmiş soğuk tereyağı, şeker, yumurta, tuz vanilya ve kabartma tozu ile hamur yoğurulur.  Püf noktası, kısa süre zarfında yumuşak , elastik bir beze elde etmek. Hamur, şeffaf folyoya sarılı olarak, bir saat buzdolabında bekletilir.
Süre sonunda hamurdan  bir parça ayırıp kalanı fırın kabı duvarlarını da kapatacak büyüklükte açılır.  Çatal ile delinip üzerine reçel boca edilir. Kalan hamurdan küçük kurabiyeler yuvarlanır, reçelin üstüne gelişigüzel bırakılırlar.
170 dereceye ısıtılmış fanlı fırında  35-40 dk  pişmeye bırakılır. Soğuduğunda pudra şekeri ile süslenir. 



ve
Çilek Reçelli




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder