Bu Blogda Ara

15 Nisan 2016 Cuma

23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı Toronto'da kutlanacak


Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret merkezi Toronto’da, Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanması kararı alındı.

Toronto Belediyesi’nin resmi internet sayfasında yer alan duyuruda, Belediye Başkanı John Tory’nin imzası da yer aldı.

Yayınlanan duyuruda şöyle denildi:

“23 Nisan Çocuk Bayramı, her yıl dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. Bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920 yılında dünya çocuklarına armağan edildi.
Çocuk Bayramı, yıllar içinde UNICEF gibi birçok uluslararası kurum tarafından resmen tanınmaya başlandı. Bu özel gün, dünya çocuklarına bir hediye olarak “sevgi, arkadaşlık ve barış” mottolarıyla kabul edildi ve uluslararası toplumda kabul görmeye devam ediyor.
Kanada Türk Toplumu tarafından organize edilen ve 16 Nisan’da Toronto’da beşincisi kutlanacak olan Uluslararası Çocuk Bayramı etkinliklerinin, Toronto’daki çocuklar arasında dostluğu, barışı ve birliği geliştireceğini umuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı etnik ve kültürel gruplara mensup çocuklar geleneksel danslarını ve sanatsal çalışmalarını sergileyecek.
Toronto, farklı etnik ve kültürel grupların bir arada uyum ve hoşgörü içinde yaşayabildiği bir ‘kültür mozaiği’ olarak biliniyor. Çocuk Bayramı gibi etkinlikler, topluluklar arasındaki etnik ve kültürel gelenekleri kaynaştırarak çok kültürlülüğü destekliyor ve kardeşlik, sevgi, dostluk ile birliği sağlamlaştırıyor.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder