23 Kasım 2016 Çarşamba

Patatesli fırın makarna

Not: bu tarifin orijinali İtalyan mutfağına ait, mozzarella, provola , parmesan gibi peynirler kullanılır ve isteğe göre pancetta (bir çeşit pastırma)  kullanılır.



Malzemesi:
350 gr makarna( artan farklı şekillerde makarna karışımları da olur)
1 adet kuru soğan-kıyılmış
3 adet patates- küp küp doğranmış
150 gr sosis- küçük doğranmış(isteğe göre )
250 gr kaşar peyniri- rendelenmiş
Az zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Kuru soğan zeytinyağında kavrulur,  sosis  ve patates ilave edilip ara sıra karıştırarak bir süre sotelenir.  Tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve su eklenir. Patatesler pişmek üzereyken makarna ilave edilir ve 10-12 dk sonunda fırın tepsisine boşaltılır.
Bu aşamada rendelenmiş kaşar peynirin bir kısmı karıştırılır kalanı da üstüne serpiştirilip 190 derecede 20-30 dk fırınlanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder