18 Aralık 2016 Pazar

Limonlu Kurabiye



25 adet kurabiye için gereken
Malzeme:

120 gr toz şeker
100 gr soğuk tereyağı
1 limonun kabuğu rendesi
25 ml taze sıkılmış limon suyu
1 yumurta
270 gr un
kabartma tozu

ayrıca: yuvarlamak için bir miktar toz şeker ve pudra şekeri


Yapılışı:

Küçük doğranmış veya rendelenmiş tereyağı şeker ile birlikte karıştırılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir. En son kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilavesiyle kurabiye hamuru yoğurulur. Şeffaf folyoda  buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlanır, önce toz şekere sonra pudra şekere batırılıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
170-180 derecede 20 dk pişer.

not: fırına göre pişme süresinde sapma olabilir.

kaynak:  http://www.misya.info/ricetta/biscotti-al-limone.htm



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder