Bu Blogda Ara
18 Aralık 2016 Pazar
Limonlu Kurabiye
25 adet kurabiye için gereken
Malzeme:
120 gr toz şeker
100 gr soğuk tereyağı
1 limonun kabuğu rendesi
25 ml taze sıkılmış limon suyu
1 yumurta
270 gr un
kabartma tozu
ayrıca: yuvarlamak için bir miktar toz şeker ve pudra şekeri
Yapılışı:
Küçük doğranmış veya rendelenmiş tereyağı şeker ile birlikte karıştırılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir. En son kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilavesiyle kurabiye hamuru yoğurulur. Şeffaf folyoda buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlanır, önce toz şekere sonra pudra şekere batırılıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
170-180 derecede 20 dk pişer.
not: fırına göre pişme süresinde sapma olabilir.
kaynak: http://www.misya.info/ricetta/biscotti-al-limone.htm
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder