28 Ocak 2017 Cumartesi

Kıyıda kenarda kalan tarifler; kakaolu kurabiye



Kakaolu kurabiye

Gereken malzeme:

2 yumurta
60 gr tereyağı
130 gr şeker
40 gr kakao
1 çay kaşığı Kabartma tozu
130 gr un
1 çay kaşığı hazır kahve
Ayrıca:
 toz şeker, pudra şekeri

Oda ısısındaki tereyağı ve  şeker mikser yardımı ile krema halini alana kadar çırpılır, ardından yumurtalar  tek tek eklenir. Önceden elenip hazırlanan un, kakao, kahve ve kabartma tozu karışımı yumurta tereyağı ve şeker karışımına karıştırılır. Oldukça yumuşak kıvamda olan hamur(kapalı kapta) buzdolabında en az 3 saat  bekletilir.
Kurabiyelerin dışı için iki ayrı tabağa toz ve pudra şekeri hazırlanmalı.  Tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alınan parçalar yuvarlanıp( eller biraz ıslatılır) önce toz  sonra pudra şekerine batırılır.
Pişirme kağıdı üstüne, aralıklı yerleştirilen kurabiyeler 180 derecede(fan açık) 12-15 dk pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder