Gereken malzeme:
2 yumurta
60 gr tereyağı
130 gr şeker
40 gr kakao
1 çay kaşığı Kabartma tozu
130 gr un
1 çay kaşığı granül kahve
Ayrıca:
toz şeker, pudra şekeri
Oda ısısındaki tereyağı ve şeker mikser yardımı ile krema halini alana kadar çırpılır, ardından yumurtalar tek tek eklenir. Önceden elenip hazırlanan un, kakao, kahve ve kabartma tozu karışımı yumurta tereyağı ve şeker karışımına karıştırılır. Oldukça yumuşak kıvamda olan hamur(kapalı kapta) buzdolabında en az 3 saat bekletilir.
Kurabiyelerin dışı için iki ayrı tabağa toz ve pudra şekeri hazırlanmalı. Tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alınan parçalar yuvarlanıp( eller biraz ıslatılır) önce toz sonra pudra şekerine batırılır.
Pişirme kağıdı üstüne, aralıklı yerleştirilen kurabiyeler 180 derecede(fan açık) 12-15 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder