9 Nisan 2017 Pazar

Peynirli yufka böreği




Gerekenler:  beş hazır yufka, 300-400 gr peynir veya lor peyniri, maydanoz, 2 yumurta, 3-4 yemek kaşığı yoğurt, bir bardak süt, yarım bardak sıvı yağı,

Önce maydanoz inçe doğranıp peynire iyice karıştırılır.
Sos hazırlanır; yumurtalar yoğurt ile çırpılır, süt ve yağ eklenir, az tuz ile tatlandırılır.

Bir yufka alıp ikiye bölünür, üzerine sostan sıvanarak diğer yarısı ile kapatılır. Tekrar sos sürüp düz ucuna peynirli içten koyup rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak yerleştirilir.
Tüm yufkalar bittiğinde kalan sostan üzerilerine sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Not:
Eğer peynir fazla kuruysa yumurta, krema  veya az yoğurt karıştırılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder