Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2017 Salı

Ol'mak

Klişe bir laf: eğer istersen... 


Bildiklerinin farkına çok sonra varabilmen bir olasılık. Yüklendiğin bilginin, sorgusuz sualsiz uygulayıcısı veya sadece taşıyıcısı olman gibi.   Yaşamak, olasılıklar toplamı...?  İnsanı uyandıran, olgunlaştıran,  yüklendiklerinin farkına varması. 
Yaşanacakları önceden tahmin edebilmek mümkün mü?  Olasılıklar hesaplanır. Ayrıntılar gözden geçirilir. Yine de yüzde yüz tahmin söz konusu değil.  Ruh hesaba gelmez.  Bu yüzdendir ki, hesapla işi olanların ilk yaptıkları vicdanı-yüreği görmezden gelmek.  

Bilmek lazım. Yoklaya yoklaya yürümemek için; ışık olur bilgi. Anlamak gerek. Farklıyız çünkü, birbirimizden.    İnanmak; sınıfsız, önyargısız: yürekle/yürekte  olur sadece, gösterişsiz. 

Tekrar eden bir dönencenin ortasındayız.  Hepimiz.  Hiç kimsenin onun dışında kalmak gibi bir ayrıcalığı yok.  Gözden kaçırılan bir gerçek bu. Ya da kısa süre için unutulan. 
Ölüm düşüncesiyle yaşamak; cehennemde olmaktan farkı olmaz.
Cezalandırıyoruz birbirimizi.  Ölmeden.  Yasaklıyoruz mutluluğu, sevinci, huzuru, kendimize ve yanımızdaki herkese. Göçüp gitmeden.  Maneviyat ile ilgisi olmayan hırslarımız için. 

Öğrenmek lazım. Akıl ile, mantık ile sorgulamak gerek. Şeytanların tuzağına düşmemek için. Gerçekten, hakkıyla var olmak için.  Kolay değil Ol'mak. 
Kolay olan, vazgeçmek. 


eylül

2 yorum:

  1. Olacakları önceden bilmek mümkün değil, birçok insan maalesef yoklaya yoklaya yürüyor, ilkokulda deneme-yanılma yöntemiyle problem çözer gibi daha da beteri başımızdakiler bunu yapıyor, e balık baştan kokar. Çoğu insanın vicdanı kararmış, yüreği kararmış. Bıktım valla her şey olacağına varacak, bazen diyorum ki, ne desek, ne yazsak, ne çizsek boş....:(

    YanıtlaSil