Bu Blogda Ara

8 Eylül 2017 Cuma

Kaşar Peynirli Kabak



İtalyan mutfağına dair 'parmigiana di zucchine '  türkçe tercümesi parmesanlı kabak tarifinin kendimce uyarlaması:)  ;  bir de 'parmigiana di melanzane' yani parmesanlı patlıcan tarifi mevcut, bazı internet paylaşımlarında ' patlıcan kuleleri' olarak bulunur. Ayrıca ada ve Beyoğlu meyhanelerinde meze olarak sunulmakta.  Muhteşem!
Marketlerde parmesan ve mozzarella  bulmak kolay, tarifin orijinalini denemek isterseniz, bilginize...



Gereken malzeme:

Üç adet orta büyüklükte kabak
Evde hazırlanmış domates sosu
Eski kaşar peyniri 50 gr
Taze kaşar peyniri 150 gr (peynir ölçüsü kullanılan kabak miktarı ve büyüklüğü ile değişir) 
Zeytinyağı, tuz

Domates sosu:
Zeytinyağı 
2 diş sarımsak
5-6  kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
Kekik, karabiber, acı pul biber, tuz, 
1 Tatlı kaşığı şeker 
Önce yağ ısıtılır, ezilip kıyılmış sarımsak kavrulur ve domatesler eklenir, tuz, şeker ve diğer baharatlar ilave edilir. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak hafif koyulaşana kadar pişirilir.

Kabaklar boyuna ince  dilimlenir ve ısıtılmış teflon ızgara tavada her iki tarafı kızartılır.
Fırın tepsisine önce bir miktar domates sosu dökülür ve üstüne bir sıra kabak dilimleri  yerleştirilir ve  domates sosu ile sıvanır sonra üstüne dilimlenmiş veya rendelenmiş taze kaşar peyniri ve rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirilir. Bu işlem aynen tekrar edilir. 
200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder